Personligt

Vecka 43 Nej Tack

Är nu hemma i mitt fosterland igen..känns lite lustigt allt är tvärtemot här.Mentaliteten,klimatet,naturen,trafiken ja faktiskt allt är tvärtom. omvänt,från höger till vänster från norr till söder... dock inte tiden som är densamma i Sydafrika.

Alla mina vänner frågar: "Men vad är skillnaden varför trivs du bättre där?"Kan nog sätta fingret på det nu mer exakt.Förutom klimatet (Sydafrikas vinter är varmare än Svensk sommar...) så är det att i Sydafrika lever jag varje dag.Det händer något, människor delar med sig av sina liv i både stort och smått vardagen är mer mentalt bullrig.Varje dag är fylld med nya möten med människor som ser varandra och tar sig tid för ett vänligt "hallo"

I Sydafrika pratar vi inte om veckor...känns skönt räcker det inte med datum?Varför veckor?Skall vi ses vecka 26?känns så ospontant...sluta med det! Lev i vardagen mer.Det är där vi har vårt liv!

Kapstaden

Bungalow

Äntligen spaden är satt i marken!Vi har börjat att bygga på Bickley House efter väntan på alla tillstånd bygglov etc. har vi kunnat starta expandtionen.Eftersom Bickley byggnaden är K märkt (från 1700-talet) har det tagit sin lilla afrikanska tid i alla papperskvarnar i Cape Town.

Nu blir det först en bungalow på pelare med takfönster,trädäck och utsikt över poolen....inflyttningsklar i september (vi håller tummarna)

I steg två kommer Bickley att byggas uppåt med tre nya rum på taket.Kommer att startas nästa år omplånboken tillåter.

Vidare har Bickely på 6 månader hamnat på 16 plats på rese hemsidan www.tripadvisor.com av 228 gästhus inte illla.Jag blir stolt och varm i mitt hjärat när jag läser vad alla mina gäster skrivit...