Sydafrika

En sockerbagare bor i Kapstaden

 

Galen tårta

Att befinna sig längst ned på Afrikas spets i ett land alltid omskrivet omtalat kritiserat och hyllat på samma gång ger en speciell känsla...Men det som gör det här landet än mer unikt är människorna i det.Sargade av historien men inte rädda för nuet och väldigt hoppfulla inför framtiden.

Här mer än någon annanstans vågar alla ta ut svängarna och bjuda på sig själva sin kultur och sitt arv.Det blir inte alltid lyckat,ballt trendigt eller riktig men fan så mycket roligare.

Charly växte upp i Swakopmund i Namibia ett land med mycket öken och få innevånare. Redan tidigt var han tvungen att börja arbeta hos mäster konditorn först med att sopa golv och diska ,asedan att lära sig göra Scwarzwald tårta och andra tyska bakverk (Namibia är en fd tysk koloni) Sedan träffar han sin fru med stans störtsa byst (hennes egen beskrivning) de får två smarta döttrar.

Startar en restaurang sedan cateringfirma  blir stora ,för stora, tröttnar på gäster men älskar allihopa att baka....Sagt och gjort de öppnar Charlys Bakery

Där beställer du Afrikas ballaste roligast snyggaste sexigaste tårtor med tysk perfektion och judisk självironi (fruns bevingade ord igen)som du beställer och hämtar få sittande gäster tack!

Det är här mammor beställer tårtor till sin barnkalas om de skall vara värda namnet, det är hit politiker och kändisar vänder sig för något extra eller bara vanliga människor som gillar livet och brudar.......Playboy cake

När Elton John var i stan för en konsert så fick även han sin (tårta) härifrån

Elton John Cake

Så vad väntar ni på Kom hit och beställ er tårta eller bege till närmaste Ica köp karamellfärg,marispan och grädde.

Bara vi själva sätter gränser för fantasin Charlys familj har inga  och bjuder på sig själva och världens tuffaste tårtor därav succén

www.charlysbakery.co.za

 

 

Personligt

Jag är beroende-av citron maräng paj

Bästa citron maräng tårtan
Morgon kaffe

Jag vet att jag är ett riktigt kakmonster men det är mina geners fel...Den ena delen av släkten driver Gateau i Stockholm och den andra Björsells i Lysekil.Kak frosseriet har inte blivit bättre sedan mitt rökstopp...

Finns det GI tårtor?Den där Ola kanske vet får kontakta honom när jag kommer till Sverige nästa gång!

I vilket fall som helst serverar Lazari i Quape Quarteers stans bästa citron maräng paj balnd mycket annat gott.För er som går åt kaninn hållet har de super smarriga sallader med(och wraps)

Bra service läs snabb och schysst terass (idag har Kapstedn 30 grader...)

På Lazari samlas det snygga folket och gay publiken för kaffe och skavller så det är här jag fäller ut mina paraboler(öron)och får reda på det senaste (skvaller)om Kapstaden och dess invånare! Skilsmässor otrohet svartsjuka penga och sex skandaler finns här med trots det fina vädret(eller tack vare?)

Här sitter jag ofta och tjuvlyssnar
Lazari

Vad ska man gör som invandrande svensk?Jag vet att det är fult att tjuvlyssna men nöden har ingen lag som det heter.Lazari har även The dans med artist uppträdande på helgena då kommer det cocktails som får "sex in the city:s" att blekna.Chris som äger stället har startat en grupp på Facebook om ni vill kolla mer

Och glöm inte Tååårtan!

Terrasen där det skvallras
www.jonassandstrom.se

Övrigt

Ragnarrök

          

22 April, 2010 av jonaskapstaden

 

Att vara hotellägare och guide dessa dagar ,längst ned på Afriks spets har varit mins sagt växlande.

 

Varje dag åka till flygplatsen med gäster eller hämta upp strandsatta resenärer som inte har några besked…ringa all flygbolag för att sedan sitta i  telefon kö…(med olika melodier)

 

Ganska påfrestande och trist MEN inte något ont som har något gott med sig.Tvings nu vara extra kreativ,praktisk  och väder kunnig (hur blåser vindarna denna tid av året…) Skickar idag en grupp på 6 resenärer till Lissabon för att de sedan skall ta sig upp via tåg till Paris (man har satt in extra tåg från Lissabon) eller flyg därefter bila upp till Stockholm.

 

Så jag sänder mina tankar till min blogg vän www.jessikaklingspor.com i Barcelona ”vet vad du går igenom just nu”

 

För er som inte reser just nu kanske det här inte känns så spännande men ute i världen sitter flera hundratusen människor fast på fel ställen vilket kommer få konsekvenser för ekonomin och oss alla på sikt!

 

www.aftonbladet.se  har haft väldigt bra uppdateringar om vulkanen(ända tills prinsessan Madeleine har fått påstådda kärleksproblem) vilket har underlättat för mig!

 

Och ett stort tack till http://www.qatarairways.com   och Eunice på deras Stockholmskontor som arbetat över varje dag och försökt hjälpa till så mycket hon kunnat…

 

Så nu vulkanen det är dax att sova läääääääääääänge!

 

Vi vill RESA och upptäcka världen ett tag till!

 

Mat

Saint Tropez / Cape Town

Inför det stundande VM i Kapstaden putsas och fejas det överallt.Nya hotell och restauranger skjuter som svampar ur jorden och jag som guide och supernyfiken guide hotellägare har svårt tt hinna med allt.

I går var jag på det nya The Grand i Granger Bay (vid sidan  av Waterfront)

Måste erkänna att det var tredje gången….Atmosfären och inredningen är riktigt schysst.

Lokalen är ett gammalt packhus nere vid hamnen som inte varit använt på länge.

Inne och ute har man skapat en feeling som påminner om en korsning mellan Saint tropez och Budda bar i Paris.

Högt i tak enkla trägolv nakna takstommar och stora ljuskronor.

Ut till stranden, de gamla plåt skjutdörrarna och väl ute har man skapat lounger och schysst matgrupper.

i bakgrunden sticker Kapstadens nya stolthet upp:

Stadion för 68 000 åskådare som invigs den 6 juni…med VM

På The Grand hänger den riktigt trendiga publiken och tar sina sundowners(coctkail till solnedgången)och tar en lätt bit mat innan de drar ned till citys klubbliv.

De internationella gästerna hänger också här under högsäsong Posh ,Beckham (har köpt hus i stan) och efter sin konsert Elton John.

Köket är en blandning av Asian och fransk bistro känsla.En förrätt kostar 45 skr vilket är mycket i Kapstaden (normalt 20-30) men som vanligt på trendhak får man betala för att var där.Maten är helt ok men hit går du för miljön ,läget och de schyssta drinkarna

En sak som flera ställen har här och som funkar är en liten butik med Hippie kläder doftljus och inrednings prylar.

Butiken är öppen lika länge som krogen såklart!

Utsikten från borden….och utanför Queen Mary som just lämnar hamnen!

Cest la vie a la Cape

Hemsida www.thegrand.co.za