Koloni

Koloni nyheter

 

 

Kära stamgäst,

Jag är just hemkommen från Kapstaden och arbetet med mitt hotell där, Bickley House. Jag är så glad att jag kom hem till Sverige så att jag får njuta av den här speciella tiden på året. Vilken underbar tid vi har framför oss med den fantastiska våren och ljuset som äntligen kommit tillbaka till vårt land.

I år bestämde jag mig för att öppna Koloni tidigare vilket visade sig vara ett bra val, inte minst med tanke på det fina påskvädret.

Den här säsongen har Koloni många nyheter att servera dig som gäst. 


 

 Ett decennium

Låter länge, men det är faktiskt så lång tid som Koloni har legat i Saltsjö-Duvnäs. Åtskilliga gäster har passerat förbi under våra somrar och julbord. Fina recensioner och betyg har utdelats. 

Jag tänker på Kajsa & Olle Nyman, som nu är uppe i himlen, och ser framför mig deras leende på läpparna när de tittar ner på Duvnäs gård som de så givmilt testamenterade till allmänheten. Det var nog precis så här de ville att det skulle bli.

För mig har Koloni varit en fantastisk resa med korta avstickare som Koloni Garden i Sickla och Koloni i Kulturhuset, men här på Duvnäs-udde har alltid mitt hjärta funnits.

Den 10:e varje månad året ut, kommer Koloni att göra något alldeles extra för dig som gäst – så håll ögonen öppna!

www.koloni.se 


 

 

Vårlyster

En av mina äldsta vänner, Kayo Shekoni, har öppnat sin egen salong Skintherapy by Kayo på Sibyllegatan 21. Kayo skriver också om hudvård i flertalet tidningar, bland annat magasinet ”Blossom”, och är redan en välrenommerad hudterapeut. 

Som 10-års present ger Kayo just nu: Vid bokning av 90 minuters Ansiktsbehandling får du FootSpa Express /Fotskrubb, svalkande fotmask samt avslutande mjukgörande creme (värde 395kr).

Ange kod: KK 30

www.bykayo.se


 

 

Sitt ute

Mina vänner på Home in Harmony i Sickla Köpkvarter hjälper dig att förnya ditt hem. 

Nu när Koloni firar 10 år erbjuder de till alla våra kära kunder: 10 % rabatt på Italienska Fiams utegrupp, bord och två stolar. Finns i ett flertalet färger. Förr 2.295.-, nu 1.975.-

Ange kod: KH 31

www.homeinharmony.se


 

 

Bland grytorna

10-års jubileumet till ära har vi hittat en kvinnlig köksansvarig, Elsa Holmberg. Elsa har tidigare bland annat jobbat på restaurang Peppar och Babylon. Våra vägar korsades genom att Elsa köpte vår lägenhet i Nacka - livets vägar äro outgrundliga! Förutom att ha arbetat i olika kök har Elsa tillsammans med sin man skrivit en bok om färs ”Bulle, burgare, biff”. Elsa’s favorit ingrediens i köket är citron, som hon anser vara lika viktig som salt. Ur kokboken har vi hämtat receptet Bobotie, en Sydafrikansk specialité som ni förstår ligger mig extra varmt om smaklökarna.

Bobotie - köttfärspaj från Sydafrika

4 portioner

2 gula lökar, finhackade
2 vitlöksklyftor, pressade
1 msk olivolja
800 g köttfärs
1 msk torkade örtkryddor
1 msk curry
1 dl sultanrussin
2 msk flagad mandel
2 msk mango chutney
1 ½ tsk salt
2 krm svartpeppar
6 torkade lagerblad
2 ägg
2 ½ dl mjölk
Smör till smörjning av form.

Så här gör du:

1. Fräs löksorterna på medelhögvärme i en stekpanna med olivolja. Tillsätt nötfärsen när gul löken mjuknat. Fräs till färsen är genomstekt.

2. Tillsätt torkade örtkryddor, curry, sultanrussin, mandel och mango chutney. Låt allt steka samman och smaka av med salt och svartpeppar.

3. Sätt ugnen på 180 grader. Smörj en ugnssäker form och fördela köttfärsblandningen jämnt däri. Placera lagerbladen ovanpå. Vispa ihop ägg och mjölk och slå över köttfärsblandningen. Grädda i ugn i ca 30 minuter tills äggstanningen stelnat. Servera med ris och mango chutney vid sidan om.


 

 

Uppåt väggarna

Årets första utställning på Olle Nymans ateljé är ”Lockrop och dess efterskalv” av Meta Isæus-Berlin som slog igenom som en av Sveriges främsta installationskonstnärer i mitten av 1990-talet. Hon har sedan dess haft ett antal framgångsrika utställningar i Sverige, Europa och USA. Utställningen börjar den 13 maj. Du kan också boka specialvisningar av konstnärshemmet för ditt företag på:

www.ollenyman.se